A klasszicista Szent Mihály arkangyal templom

A templomot az Esterházy család építtette 1773 és 1780 között, a nagy tűzvész után, az elpusztult régi templom helyén. 1808-ban a templom ismét leégett, és 1831-ben az újjáépítéskor fa haranglábat emeltek mellé, mert toronyépítésre már nem maradt pénz. A templom keleti homlokzata a kettős toronnyal 1902-ben épült.

Barsi Múzeum

A Barsi Múzeum székhelye a lévai vár ún. kapitányi épületében a Szent Mihály utca 40. alatt található meg. A Múzeum gazdag természettudományi, történelmi, archeológiai, numizmatikai, néprajzi és képzőművészeti anyagból tevődik össze. A múzeum tulajdonába került a lévai születésű Kittenberger Kálmán afrikai gyűjteményének egy része is.

Klasszikus Szentháromság oszlop

A Szentháromság oszlop a Szent József római katolikus templommal szemben található, 1777-ben emelték, 1790-ben felújították.

Szent József római katolikus templom

A Szent József római katolikus templomot a hozzáépített kolostorépülettel együtt a ferences barátok építették. Léváról való távozásuk után II. József császár a kolostor épületét az iskolai alapnak adta. 1814-ben átvette a piarista rend, és 1815-ben gimnáziumot nyitott a kolostorban.

A református templom

1785-1788 között a korábbi templomok helyén klasszicista türelmi templomot építettek, torony nélkül. 1808-ban az épület leégett, de a következő évben felújították. 1824-ben emeltek rá tornyot.